Adatvédelmi nyilatkozat

Az energetic.auricon.hu és üzemeltetője, az Auricon Mérnöki Kft. – egyben a forgalmazott szoftver jogtulajdonosa – tiszteletben tartja az oldal olvasóinak, illetve a szoftvert regisztrálóknak mindazon magántermészetű adatait, amelyek bármilyen formában a birtokába kerülnek, azokat a személyes adatok kezelésére vonatkozó mindenkori hatályos magyar és EU-s jogszabályokat betartva kezeli.

Az oldal olvasása során akaratlanul átadott adatokat (pl. látogató IP címe, domain neve, látogatás időpontja, megtekintett oldalak, használt böngésző, stb.) bizalmasan kezeljük, és azokat kizárólag a weboldal szolgáltatásainak fejlesztéséhez, valamint  statisztika készítéséhez használjuk fel.  A birtokunkba került adatokról statisztikai célú összegzést készítünk, s csak statisztikailag feldolgozott formában, egyedi azonosítókhoz nem kapcsolhatóan hasznosítjuk.

Az oldalra Google Adwords hirdetésen keresztül érkező látogatók regisztrációi a hirdetések hatékonyságának mérése érdekében külön statisztikába is bekerülnek, az Adwords konverziókövetési funkciójának segítségével. A konverziókövető a hirdetésre való kattintás után 30 napon belüli regisztrációkat hozza összefüggésbe a hirdetéssel. Amikor egy ügyfél rákattint a hirdetésre a Google keresőben vagy a Google Hálózat kiválasztott webhelyein, egy átmeneti cookie kerül az ügyfél számítógépére. Ez a cookie lehetővé teszi a konverzió rögzítését, amikor az ügyfél eljut a konverziós oldalra. A konverziók adatai nem feleltethetők meg az egyes ügyfeleknek, és csak a hirdetések és kulcsszavak átfogó adatai érhetők el. (További információk a rendszerről a Google oldalain.)

A regisztráció, illetve a megrendelés önkéntes és jelen adatkezelési feltételek ismeretében történik. A regisztrációról a megadott email címre automatikus visszaigazolás kerül kiküldésre.

A regisztráció során megadott személyes adatokat (pl. név, email cím, stb.) az adatkezelő az alábbi célokra használja fel, amely célokra való felhasználáshoz a látogató a regisztrációval ill. megrendeléssel kifejezett hozzájárulását adja:

– hírlevél, blogértesítő, vagy más elektronikus levél küldése a megadott email címre
– saját termékek és szolgáltatások népszerűsítése
– megrendelt termékek letöltési linkjei, felhasználási javaslatai
– esetenként akár partnereink ajánlatai, a regisztrált látogatót feltehetően érdeklő termékek vagy szolgáltatások népszerűsítése
– postai DM vagy SMS küldése.

Az adatkezelő a kezelt adatokat (a törvény alapján arra felhatalmazott hatóság részére történő kötelező adatszolgáltatás esetét kivéve) semmilyen formában nem teszi hozzáférhetővé harmadik személy részére, továbbá minden ésszerű intézkedést megtesz az adatok bizalmasságának megőrzése érdekében,  illetve erre szerződésben kötelezi az esetlegesen bevont adatfeldolgozót is.

A feliratkozó által önként megadott adatokat számítástechnikai és hírlevélküldő eszközeinken és szoftvereinket tároljuk, azokról – a számítástechnikai és internetes eszközök sajátosságainak figyelembe vétele okán, az adatvesztés elkerülése érdekében – esetenként biztonsági másolatokat készítünk és tárolunk.

A regisztráció bármikor megszüntethető a küldött emailek mindegyikében megtalálható leiratkozási instrukciók szerint.

A regisztráció során megadott adatok módosítása, pontosítása a küldött emailek mindegyikében megtalálható vonatkozó instrukciók szerint történhet.

A regisztrált látogató a Kapcsolatok menüpont alatti elérhetőségeken kérhet a róla kezelt személyes adatok köréről, az adatkezelés jogalapjáról és céljáról történő felvilágosítást.
A kérelemre az adatkezelő ésszerű határidőn belül, de legkésőbb a kérelem benyújtásától számított 30. napon köteles a kért tájékoztatást megadni. Az ugyanazon témában egy éven belüli ismételt kérelem esetén a tájékoztatásra vonatkozóan az adatkezelő költségtérítésre jogosult.

A regisztráció megszüntetésekor a megadott email címre automatikus visszaigazolás kerül kiküldésre, majd a regisztráláskor megadott adatok törlődnek az éles adatbázisból. Az adatkezelő számára az adatkezelés jogalapjának bizonyítására vonatkozó törvényi kötelezettség teljesítése érdekében a regisztráció megszüntetése után az alábbi adatokat őrzi meg:

– regisztráció email cím
– regisztráció időpontja
– regisztrációhoz használt IP-cím
– regisztráció megszüntetésének időpontja
– regisztráció megszüntetéséhez használt IP-cím

A nem létező e-mailcímmel, a hírlevél gyűjtő típusú e-mailcímmel, és a nem teljes, valótlan adatokkal vagy a konkurens piaci szolgáltató részéről történő feliratkozást kezdeményező felhasználókat figyelmeztetés nélkül töröljük az adatbázisból és kizárjuk a hírlevél olvasóinak köréből. Ezen döntés jogát az üzemeltető fenntartja, a törlés ellen semmilyen jogorvoslattal vagy kártérítéssel élni nem lehet, a felhasználó ennek ismeretében jelentkezik az adatbázisba.

Az energetic.auricon.hu oldalai tartalmaznak linkeket más weboldalakra is, amelyek tartalmáért és a személyiségi jogokkal kapcsolatos eljárásért felelősséget természetesen nem vállalunk.

Az energetic.auricon.hu üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy az olvasók egyidejű tájékoztatása mellett a személyiségi jogokhoz kapcsolódó adatok és információk felhasználásával kapcsolatos álláspontját a jövőben megváltoztassa.

Adatkezelési nyilvántartási szám: 

ingyenes próbaverzió letöltés, és hozzá kapcsolódó marketing folyamatok: NAIH – 70228/2013
szoftver licenc regisztráció, és hozzá kapcsolódó marketing folyamatok: NAIH – 70276/2013