Építésztől építésznek. Mérnöktől mérnöknek.

Kíváncsi a történetre?

2012 tavaszán kezdődött.

Szigetelő szakmérnökként egyértelmű volt, hogy az energetikai tanúsítói vizsgát is le szeretném tenni. A vizsga után már az első számításoknál hiányát éreztem egy jól kezelhető, átlátható, minden adatot tartalmazó programnak. Hogy ne kelljen szorzótényezőket keresgélni, jogszabály mellékleteket lapozgatni, táblázatokat írni és átírni.

Egy program, ami a megadott adatok alapján máris tudja, milyen számokat kell használni.  

Jó lenne egy program, amely ismeri a szabályokat, figyelmeztet, hogy ne hagyjak ki egyetlen korrekciós tényezőt sem, ellenőrzi, hogy jól adtam-e meg az adatokat, hogy hiányzik-e valami, hogy stimmel-e minden összeadva. Egy program, ami a megadott adatok alapján máris tudja, milyen számokat kell használni. 

Nem azért, mert lusta vagyok kikeresni. Nem azért, mert laza vagyok, és nem számolom át mégegyszer.  Hanem mert az ember bármennyire figyelmes is, gyakran vét hibát. És amellett, hogy így biztonságosabb, gyorsabb is. Ma már programokkal szeretünk dolgozni, ezt szoktuk meg. Pozitív vagy negatív dolog? Jó kérdés. De mindenképpen így van. 

Mire van szükségem? EGY programra, ami számol, rajzol, ellenőriz, és még a tanúsítványt is kiállítja. Mert ha minden egyben van kezelve, egyszerűbb az élet. Főképpen, ha a program elég rugalmas ahhoz, hogy én állíthassam be ott, ahol a jogszabályi környezet megengedi a gondolkodást. 

A fejlesztő?

Okleveles építész- és építőmérnök. Évekkel ezelőtt a saját munkája megkönnyítésére kezdett apró, majd egyre összetettebb modulokat programozni. Azóta már jó ideje az Axis VM fejlesztői csapatának tagja. 

Hogy minden funkció úgy álljon kézre, ahogy egy mérnöknek jólesik. 

Az ő ötlete volt a program megvalósítása. Nem sokat vacilláltunk, belekezdtünk. Átnyálaztuk a jogszabályokat, a mintapéldákat, a saját munkákat. Programozás. Tesztelés. Újra programozás. Újra tesztelés. Hogy minden úgy működjön, ahogy szeretnénk. Hogy minden funkció úgy álljon kézre, ahogy egy mérnöknek jólesik. Ne csak működjön, legyen kényelmes, átlátható, szembetűnő.

Így szeretjük használni, ezért így fejlesztettük. A további fejlesztés azonban már nem csak rajtunk, Önön is múlik! Szeretnénk maximálisan figyelembe venni a felhasználók igényeit, visszajelzéseit. Tegyen hát egy próbát, és mondja el a véleményét!

Kipróbálom ingyen!

Lássuk mit tud!