Extrák, melyek a munkát segítik.
Gyorsabbá, avagy kényelmesebbé teszik azt. Bővítik a számítási lehetőségeket.

Némelyikük a piacon egyedülálló. Számuk folyamatosan növekszik.

 

Használja őket Ön is, hogy munkáját gyorsítsa!

Nagyméretű anyagadatbázis

jelenleg közel 1400 anyaggal

A PIACON ELSŐKÉNT – közel 1400 anyag adatai egy adatbázisban

A nagyméretű anyagadatbázissal Ön könnyedén megszerkesztheti rétegrendjeit. Amennyiben valamely anyagot mégsem találna, néhány kattintással definiálhatja azt, megadhatja tulajdonságait, és legközelebb már elérhető lesz saját anyagadatbázisában.

Meglévő anyag átnevezésével is új anyagot hozhat létre, így megszerkesztheti azokat az elnevezéseket (és paramétereket), melyeket rendszeresen használ rétegrendjeiben. A továbbiakban ezek is saját adatbázisának részét képezik, nem szükséges újra átneveznie őket.

Az eredeti adatbázis mindig elérhető marad, nem kell félnie, hogy felülírja azt.

Az adatbáziskezelőben váltson egyetlen kattintással a két adatbázis között. Keressen szabvány, név, gyártó, és/vagy anyagtípus szerint, a gyorsabb elérésért.

Hőszigetelést áttörő szerkezetek

avagy dűbelezések részletes számítása

Számítsa ki pillanatok alatt a hőszigetelések mechanikai rögzítése miatti korrekciót: adja meg a dűbelezés adatait (darabszám/m2; típus; méretek; stb.), és azonnal megtekintheti, mennyit ront a szerkezet U értékén a rögzítés.

Érdemes a dűbeleket összehasonlítani a tervezés során, hiszen nagy különbségek adódhatnak a modern süllyesztett fejű, hőszigetelő dűbelek, és a régebbi illetve egyszerűbb típusok között. Most csak néhány kattintás, és látni fogja az eltérést.

A beállított adatokat kövesse nyomon az ábrán is, az eredményeket pedig a grafikonon.

Hogy végül figyelembe veszi a rétegrendnél a rögzítést vagy sem? Gombnyomásra ki-be kapcsolható, döntsön bármikor.

Vonatkozó szabvány: MSZ EN ISO 6946:2007

Nyílászárók részletes számítása (alapértelmezett)

hőszigetelő üvegezések tervezésével

Felhasználói nyílászáró adatbázissal – mentse el, amit gyakran használ!

A nyílászárókat típustól függően, és többféleképpen is definiálhatja. A geometria megadása lehet egyszerű, vagy nagyon részletes is. 

Az üvegezés és a nyílászáró hőátbocsátási értékei megadhatóak a felhasználó által (pl. katalógus alapján), illetve új típusú ablakoknál az ablak és az üvegezés paraméterei alapján a program kiszámolja azokat.

Ön csak adja meg, hány rétegű, milyen vastagságú üvegezésről van szó, milyen légrétegekkel és fóliákkal, esetleg átlátszatlan kitöltéssel, és megkapja a hőátbocsátási értékeket. Sőt, a hőfokesési görbe a felületi hőmérséklet adatokkal további segítségére lehet a tervezésben.

A sokszor használt ablaktípusokból készítsen saját adatbázist! Mentse és nevezze el őket egy kattintással, így bármikor újra felhasználhatóak, nem szükséges új projekt esetén újra egyenként felvinnie az adatokat.

Vonatkozó szabvány: MSZ EN 673:2012

 

Nyílászárók részletes számítása (kiegészítő modul)

függőlegestől eltérő ablakokkal és adatbázissal

A PIACON ELSŐKÉNT – dőlt síkú nyílászárók számítása; több, mint 4100 féle üveg adatai, benapozás vizsgálat grafikus kezelőfelülettel

A kiegészítő modul ISO szabvány alapon függőlegestől eltérő síkú nyílászárók számítására is alkalmas.

A szögben elhelyezett ablakok nem számítanak ritkaságnak, hőátbocsátási tényezőik számítása immár könnyedén lehetséges. Adja meg a geometriai és üvegezési paramétereket, állítsa be a csúszkán az ablak dőlésszögét, és tekintse meg az eredményt!

Az üvegezések adatainak megadását több, mint 4100 tételből álló üvegadatbázis segíti, de természetesen saját értékeket is megadhat.

A sugárzási nyereség pontosabb számítását földrajzi koordináta szerinti meteorológiai adatokkal (cca. 30 év alapján) készített benapozás vizsgálat segíti. Adja meg a nyílászáró körüli árnyékoló tagozatok geometriáját, és akár a környező árnyékvető tereptárgyakat is, fotók segítségével.

 

Vonatkozó szabvány: ISO 15099 alapon készített számítás

Külön modulként megvásárolható.

Homlokzati képek készítése

Google Maps komponens Streetview funkcióval

Adja meg a tanúsított ingatlan címét, és a Google Maps komponens automatikusan bejelöli azt a térképen. Kattintson a fényképező ikonra, és máris láthatja a homlokzatot illetve utcaképet, amennyiben az rendelkezésre áll a Google rendszerében!

Igazítsa megfelelő nézőpontba, és mentse a képet, mely automatikusan csatolásra kerül a dokumentáció mellékletébe.

Utcakép kipipálva, akkor is, ha a helyszínen valamiért nem sikerült elkészíteni!

Képek csatolása az épületről

és automatikus beágyazás a dokumentumba

Csatolja a dokumentációkhoz saját képeit, melyeket az ingatlanról készített! Adja meg, milyen elrendezésben kerüljenek az oldalakra.

Így a komplett dokumentációt egyben kezelheti, nem szükséges külön programban szerkesztenie azt. Miután minden szükséges információt elhelyezett, mentse a PDF-et illetve XML fájlt, és egyszerűen töltse fel az OÉNY adatbázisba.

Dropbox elérés

mentés és biztonsági mentés

A felhőben dolgozna? Érje el Dropbox fiókját közvetlenül a programból, és mentse közvetlenül oda a fájlokat, hogy bárhol hozzáférhessen, illetve megoszthassa azokat kollégáival. 

Kezeljen mindent a programon belül: készítsen mappákat, rendezze a fájlokat, vagy akár állítson be automatikus biztonsági másolatot minden helyi gépre történő mentésről.

A fiók hozzáférést csak egyszer kell beállítania, utána automatikusan elérheti minden indításkor.

Próbálja ki!

Tegyen egy INGYENES próbát! Használja 30 napig, ismerje meg és meglátja, a munka könnyebben megy.

Apróbetűs rész: A „piacon elsőként” címkék a komplett energetikai számításokra alkalmas szoftverek piacára vonatkoznak.