Ha Ön tanúsítványt szeretne

jó helyen jár!

Az általunk kínált szoftvert laikusként sajnos nem tudja használni, a tanúsítvány elkészítéséhez és kiállításához ugyanis speciális végzettség és jogosultság szükséges.

Amennyiben Ön ingatlan tulajdonosként, társasházi képviselőként, beruházóként, vagy ingatlanosként tanúsítványt szeretne készíttetni 

 • kereshet tanúsítókat a mérnök és építész kamara névjegyzékében, vagy
 • elkészíttetheti tanúsítványát azokkal a tanúsítókkal, akik már az Auricon Energetic Szoftvert használják, vagy
 • elkészíttetheti akár közvetlenül velünk is.

Miért válasszak olyan tanúsítót, aki az Auricon Energetic szoftvert használja?

A tanúsítvány és a kiállításához szükséges számítások kézi számítással, táblázatokkal, néhány egyéb szoftverrel, és az Auricon Energetic-kel is elkészíthetőek. Ennek megfelelően talál a piacon olcsóbb és drágább árakat is, a tanúsítványt illetően.

De ez egyike azon dolgoknak, ahol nem érdemes ár alapján döntenie… Miért?

Mert habár a jogszabály megengedi, hogy a számítások ne feltétlenül részletes, hanem egyszerűsített módszerrel is elkészíthetőek legyenek, bizonyos esetekben Ön ezzel akár veszíthet is. A tanúsítvány lényege ugyanis, hogy az épületeket kategóriákba sorolják, hasonlóan ahhoz, ahogyan teszik ezt a műszaki cikkekkel (pl. hűtő). Ezek a kategóriák energiatakarékossági besorolást jelölnek. Ugye Ön is szeretné, ha nem értékelnék alul ilyen szempontból az ingatlanát? Bár egyelőre még kevéssé gyűrűzött be az ingatlan vásárlók tudatába, hogy figyeljenek oda erre is a vásárlásnál, de ahogyan ma már Ön is odafigyel a műszaki cikkek vásárlásánál, úgy lesz hamarosan ez is általános felfogás. Már ma kötelező ugyanis a hirdetésekben megjelölni az energetikai besorolását az ingatlannak.

Az egyszerűsített és részletes számítás között a különbség a besorolásban esetenként akár 1-2 kategória eltérést is jelenthet. A részletes számítás  azonban lényegesen több munka, így nyilván ez az árában is jelentkezik.

Ön áldozna néhány ezer forintot azért, hogy néhány százezerrel, vagy millióval drágábban adhassa el ingatlanát?

 Miben több a részletes számítás?

 • az ingatlan részletesebb felmérése
 • minden egyes helyiség külön értelmezése, a hozzá tartozó szerkezetekkel, nyílászárókkal, belmagasságokkal, hőmérsékletekkel, páratartalommal (ez megsokszorozza a szükséges beviteli adatok számát, az épület méretével egyenes arányban)
 • az egyes szerkezetek eltérő tájolásának figyelembe vétele hőveszteség és hőnyereség szempontjából
 • sugárzási nyereségek számítása, mely a veszteségeket csökkenti
 • a hőveszteségek részletes számítása becslés helyett
 • épület fajlagos hőtároló tömegének számítása becslés helyett
 • fűtési energiaigény részletes számítása

Az Auricon Energetic egyszerűvé teszi tanúsítója számára a részletes számítást is!

Amellett, hogy biztosítja a fent felsorolt lépéseket,

 • olyan kezelőfelületet biztosít, mely jól átlátható, így elkerülhető, hogy kimaradjanak adatok;
 • figyelmeztet a számítás során alkalmazandó biztonsági és egyéb szorzótényezőkre, illetve ahol lehet, automatikusan alkalmazza is azokat;
 • ellenőrzést végez a számítás végén, és ha ellentmondást talál, jelzi a felhasználó számára, így lehetősége van korrigálni;
 • lehetővé teszi a szerkezetek páratechnikai ellenőrzését is, akár helyiségenként, így kideríthető az esetleges penészesedések oka, illetve tervezhetőek a megszüntetés lépései;
 • diagramokat készít az energiafelhasználás és az energia veszteségek mértékéről, így egyértelműen megállapítható, az épület mely részéhez kell hozzányúlni, hogy az energiafelhasználás csökkenthető legyen.

Mindezek átláthatóbbá teszik a számítás elkészítését, és jelentősen csökkentik az elszámolás lehetőségét, mely a számítás összetettségéből adódóan nem elképzelhetetlen.

Kérje tanúsítójától a részletes számítást!

Tanúsítót választok