VÍZ

Hűsít. Frissít.

Fenntart. Kikapcsol. 

Szomjat olt. Éltet.

 

…DE NEM A FALBAN!

Tudja meg, pontosan hol és mennyi kondenzáció várható az adott rétegrendben!
Melyik rétegben, melyik hónapban, és kiszárad-e a ciklus során?

ALAPVETŐ FUNKCIÓK

"Két betűs" besorolási skála

Az új besorolási rendszer teljes lekövetése, a BB és annál jobb szintekhez előírt plusz ellenőrzésekkel együtt.

Követelmény rendszerek követése

A “közel nulla” követelményrendszer bevezetése, az időben változó, használatbavételhez kötött előírások automatikus beállítása.

Megújuló részarány

Megújuló részarány számítása, rengeteg új előírt adat egyszerű bevitele az épületről, stb.

l

Felhasználói adatbázisok

Kedvenc rétegrendek és kedvenc nyílászárók mentése – ezáltal nem kell mindig újra felvinni a sokat használt szerkezeteket.

Automatizált számítások

Nyílászárók felületének automatikus levonása a falfelületekből, kerületük automatikus figyelembe vétele a hőhidaknál. Dobja el a kockás papírt is – a részszámításokat egyszerűbben végezheti az erre kialakított kezelőfelületen!

Iteratív U érték számítás

A beépítési körülmények figyelembe vétele az U érték számítás során – MSZ EN ISO 10456:2008 szerint.

Napelemek és napkollektorok

Napelemek és napkollektorok figyelembe vétele a gépészeti számításoknál, részletes beállítási lehetőségekkel.

CO2 emisszió

CO2 emisszió számítása

TERVEZŐ- és TANÚSÍTÓ MÉRNÖKÖK számára

ÖNKORMÁNYZATOK és INGATLAN FENNTARTÓK részére

INGATLANIRODÁK számára

Már az első kipróbáláskor nagyon megtetszett, mert gyors, és valóban egyszerű használni. Építészeknek tökéletes választás.

Drabant Ágnes

ügyvezető, 4D Mérnöki Bt.

Megjegyezném még, hogy nagyon nagy segítség és könnyebbség a tanúsítás ezzel a programmal. Köszönöm hogy megalkották!

Mokos Csaba

műszaki ügyintéző, Várpalotai Közüzem Kft.

Irodánk ingatlan közvetítéssel foglalkozik, így mi ingatlan eladásokhoz használjuk a programot. Amióta megvásároltuk, a tanúsítást végző kollégánk egyszerűen elkészítheti a jogszabályi előírásoknak megfelelő okiratot. Az Önök szolgáltatásaival, az esetleges kéréseink megválaszolásának gyorsaságával elégedettek vagyunk, nem bántuk meg, hogy ezt a szoftvert választottuk. A mérnök kollégám családja tudná igazán a programot minősíteni, hiszen korábban az éjszakák a számolgatásokkal teltek, ami mindenkire kihatott a családon belül.

Herkli Gyula

ügyvezető, City-Partner Ingatlaniroda, Zalaegerszeg

Ahol találkozhat velünk

Szent István Egyetem, Mezőgazdasági és Környezettudományi Kar

Budapesti Műszaki Egyetem, Építőmérnöki Kar

Széchenyi István Egyetem, Építész- Építő- és Közlekedésmérnöki Kar

DIÁK verzió

Ingyenes, félévente megújítható

OKTATÓI verzió

Ingyenes, évente megújtíható

Kiemelt funkciók

rétegrendek kondenzáció vizsgálata az MSZ EN ISO 13788:2013 szabvány szerint

A Glaser-módszer szerinti vizsgálat kimutatja, hogy a falkeresztmetszet mely síkjában történik páralecsapódás, és az milyen mértékű. Amennyiben történik kipárolgás a szerkezetből, a számítás ezt is figyelembe veszi.

A bal oldali diagram a teljes falkeresztmetszetet mutatja, a telítési nyomás és számított páranyomás görbével, adott hónapban – mely a felső lenyíló menüből választható. A szerkezetben oszlopdiagram jelöli a kicsapódó pára – avagy elpárolgó nedvesség – helyét és nagyságát (piros – felgyülemlő nedvesség; zöld – kipárolgó nedvesség), valamint az abban a hónapban jellemző összes nedvesség mennyiségét (kék).

A jobb oldali diagram éves ciklusban, havi skálával jeleníti meg fentieket, a falkeresztmetszet adott síkjában. A két ábra segítségével jó közelítéssel következtethetünk a szerkezet viselkedésére, mely a tervezés és diagnosztika során jelentős segítséget nyújt a véleményalkotásban.


A kondenzáció számítás minden elérhető verzióban megtalálható, keresse a rétegrendek összeállítása után a csepp ikont!

korrekciók az MSZ EN ISO 6946:2008 szabvány szerint

 

Változó vastagságú hőszigetelések számítása

Inhomogén szerkezetek U értékének számítása

Az újonnan kialakított CAD szerkesztőfelületen egyszerűen megrajzolható – illetve meglévő DWG fájlból beolvasható – a változó vastagságú hőszigeteléssel ellátott tetők alaprajza, lejtésképe. Az egyes felületek definiálása után a program automatikusan számolja a felületre jellemző, módosított U értéket, a MSZ EN ISO 6946:2008 szabvány szerint.

  • A videó a módszer szemléltetésére szolgál, csupán részleges lejtéstervet tartalmaz. Az ellenlejtések elhelyezésének módszere azonos a videóban bemutatottal. 

Legyen szó egy szarufás tetőszerkezetről, vagy egy pillérvázas épület falairól, az U érték számítása során figyelembe kell vennünk az eltérő anyagok eltérő hőtechnikai tulajdonságait. A közhiedelemmel – és korábban bevett gyakorlattal – ellentétben nem egyszerű arányosítást kellene alkalmaznunk, a számítás a MSZ EN ISO 6946:2008 szabványban került meghatározásra. 

A CAD szerkesztőfelület lehetővé teszi, hogy a megadott, majd automatikusan megjelenített rétegrendben a felhasználó elhelyezze a vonalmenti elemeket, megadja azok méretét, tengelytávolságát, anyagtulajdonságait. A program ezután a szabvány szerinti számítással módosítja a rétegrend általános keresztmetszetén vett U értéket.

U érték modul további újdonságai

A modul az MSZ EN ISO 6946:2008  szabvány számítási módszereit integrálta, így kiterjed az alábbi U érték korrekciókra is:

A fordított lapostetők esetében figyelembe kell venni a hőszigetelés alá jutó csapadék hatását. A program az előre betáplált adatbázisból a földrajzi koordináta alapján vett csapadékvíz mennyiséget veszi alapul, a számítás így fordított rétegrend esetén teljesen automatizált, felhasználói beavatkozást nem igényel, de igény esetén módosítható.

A hőszigetelő táblák illetve “behajtogatott” paplan hőszigetelések elhelyezési hézagait a szabványban megadott hézagkorrekcióval szükséges figyelembe venni. A felhasználó a számításhoz a szabvány által megadott 3 csoport valamelyikébe kell, hogy besorolja az adott szerkezetet.

A dübelkorrekció – mely modul nélkül elérhető azután is – továbbfejlesztésre került, ezentúl külső és belső dübelek megadására is lehetőség van, valamint több dübelcsoport létrehozható.


A modul ára nettó 8 990 Ft
(bruttó 11 417 Ft).

Új webáruházunk elkészültéig a modult kérje emailben!

Nyílászárók benapozás vizsgálata,
valamint függőlegestől eltérő síkú – pl. tetőablakok – számítása

 

Benapozás vizsgálat

A modul a nyílászáró geometriai adataira és meteorológiai adatokra épített benapozás vizsgálat készítésére alkalmas.

A program által alkalmazott módszer ún. hengeres nappálya diagramokra és árnyékmaszkokra épül, a sugárzási adatokat pedig egy markáns meteorológiai adatbázisból veszi. Az alábbi nappálya diagramon jól látható, hogy a számítás során ablak körüli tagozatok, tereptárgyak, és részlegesen átlátszatlan tereptárgyak is figyelembevételre kerültek.

Tagozatok

A nyílászáró alaprajzi és dőlésszöge meghatározott a hozzá rendelt faltest által. A benapozás vizsgálat során egyrészt megadhatjuk a falsíkban való elhelyezkedését, valamint az őt körülvevő tagozatokat, kétoldalt és felül – pl. erkélylemez – , melyhez grafikus megjelenítés áll rendelkezésre.

Tereptárgyak

A vizsgálat következő lépéseként, az ablakból készített fényképek segítségével definiálhatjuk a tereptárgyakat, melyek árnyékot vetnek az ablak felületére. Az általunk kijelölt árnyékvető elemeket a program a tájolás, napjárás, vízszintessel bezárt szög, stb. figyelembevételével vetíti az árnyékgörbére, és veszi figyelembe a nyílászáró felületén.

 

Fa adatbázis

Az egyes tereptárgyakhoz áttetszőség is rendelhető.  A legalapvetőbb ilyen tereptárgyak a fák, melyek megadásához a programban fa adatbázis áll rendelkezésre, mely több, mint 55 fafajtát tartalmaz, azokon belül is különböző korú és lombozatú fák évszakonként eltérő értékekkel vehetőek figyelembe. Beállítható továbbá, hogy a korona egészét, vagy részét látjuk-e az ablakból.

 

Tetősík ablakok U értékének számítása

A modul keretein belül lehetőség van a dőlt síkú üvegezés pontos, MSZ EN ISO 15099:2003 szerinti számítására.

Ekkor a felületi ellenállási tényezőknek a függőleges felületre szabványban megadott értékektől való eltérése miatt az üvegezés Ug értéke megváltozhat, ami az üvegezés, és a tok felületének arányának függvényében a teljes nyílászáró Uw értékének megváltozását jelenti.

Jellemzően minél nagyobb az üvegezés síkjának függőleges síkkal bezárt szöge, annál jobban romlik az Ug érték.

 

PRÓBAVERZIÓ LETÖLTÉS

Próbálja ki INGYEN, amit kollégái jó szívvel ajánlanak.

CSOMAGJAINK

1 ÉV

44 900 Ft

Megújítás: 20% engedménnyel

FÉLÉV

26 900 Ft

Megújítás: 10% engedménnyel

1 HÓNAP

5 290 Ft

Ajánljuk, ha csak néha tanúsít

LITE verzió - ÚJDONSÁG!

...ha csak a rétegrendek ellenőrzésére, tervezésére, diagnosztikájára van szüksége!

26 400 Ft
(Kizárólag éves licence érhető el)

Megújítás: 10% kedvezménnyel

A modulok a LITE verzióhoz is kapcsolhatóak!


Az árak forintban értendőek, és nem tartalmazzák az Áfát (27%). 

A fizetés átutalással történik. Az utaláshoz szükséges információkat, valamint a próbaverzió letöltési linkjét emailben juttatjuk el.


Külön megvásárolható modulok és kiegészítők:

 

Ablakmodul

tetősík ablakok számítása és benapozás vizsgálat:    éves: nettó 5 490 Ft (br. 6 972 Ft), féléves: nettó 3 890 Ft (br. 4 940 Ft), havi: nettó 1 300 Ft (br. 1 651 Ft)

U érték modul

U érték korrekciók, változó vastagságú hőszigetelés és inhomogén keresztmetszet számítása:  éves: nettó 9 990 Ft (br. 12 687 Ft), féléves: nettó 6 790 Ft (br. 8 623 Ft), havi: nettó 1 990 Ft (br. 2 527 Ft)

Hőhíd modul

hőhídszimuláció CAD szerkesztőfelülettel, dxf importtal:  éves: nettó 12 900 Ft (br. 16 383 Ft), féléves: nettó 8 790 Ft (br. 11 163 Ft), havi: nettó 3 900 Ft (br. 4 953 Ft)

Hardverkulcs kiegészítő

mellyel korlátlan számú gépen használhatja a programot:   nettó 21 900 Ft (bruttó 27 813 Ft)  - bővebb infó ide kattintva

A modulokat és kiegészítőket kérje a licenc megrendelése után. A hardverkulcs és modulok meglévő licencekhez is megrendelhetőek.

TÁMOGATJUK AZ OKTATÁST

Keresse a diák és oktatói verziót

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINK

Sok hasznos információval

Az oldal sütiket használ. Amennyiben tovább szeretne böngészni, kérjük engedélyezze. További infó

Az oldal sütiket használ, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek is. Amennyiben folytatja az oldal használatát anélkül, hogy ezt a beállítást megváltoztatná a böngészőjében, vagy a "Rendben, elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal kijelenti, hogy fentiekkel tisztában van, megértette és elfogadja a sütik használatát.

Bezár