Rólunk

Elsődleges célunk az energetikai tanúsítás megkönnyítése volt, de szoftverünk ma már túlmutat ezen, egy olyan eszközt ad a mérnökök kezébe, mellyel gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetik a szerkezeteket, már a tervezés korai fázisában.

Új dimenziók a tervezésben

Ma az épülethatároló szerkezetek a korábbinál összetettebbek, az egyes csomópontok számos anyag találkozási pontjai. Egyre fontosabb tehát annak  ellenőrzése, hogy a hőtechnikai burok mennyire egységes az épületen. A hőhidak elkerülése – akár geometriai, akár anyaghasználati okokból adódnak – a tervező és tulajdonos közös érdeke, és az élhető, jól működő épület létrehozásának záloga.

A szoftver ehhez kínál lehetőségeket: a mindenhol fellelhető egyszerű U érték számításon túl részletes U érték korrekciókkal, nedvességtranszport analízissel, hőhídszimulációval – hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Erőforrás és költségtakarékos módon, a hatályos magyar és európai úniós szabványoknak megfelelően készíthető el ezáltal a kritikus csomópontok és rétegrendek ellenőrzése, mely így a nagyobb projektek mellett a kisebb épületeknél is könnyen megvalósítható.

2023. november 1-től a szoftver a 9/2023 (V.25.) ÉKM rendelet szerinti számításra is képes, felhasználóink a TNM és ÉKM szerinti szoftververziót is megkapják.

Fejlesztők

A szoftver fejlesztése 2012-ben indult, 2013 óta van kereskedelmi forgalomban, folyamatos fejlesztése a mai napig folyik. Mára számos felhasználó munkáját segíti, energetikai tanúsítók, tervezők, egyetemi oktatók és diákok körében is. Munkánk szakmai minőségének biztosítását a BME adjunktusa segíti. Emellett fontosnak tartjuk a felhasználókkal való folyamatos kapcsolattartást, a fejlesztések során visszajelzéseik is fontos információt jelentenek számunkra.

Szathmáry Csilla

Projekt menedzser

okleveles építészmérnök
okleveles épületszigetelő szakmérnök
épületszerkezeti és épületenergetikai szakértő

Balázs Béla

Szoftverfejlesztő mérnök

okleveles építészmérnök
okleveles építőmérnök
Delphi, SQL, .net developer

Dr. Nagy Balázs

Fejlesztési tanácsadó

egyetemi adjunktus – BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék
okleveles szerkezet-építőmérnök, PhD
épületenergetikai szakmérnök

 

Elérhetőségeink

Auricon Mérnöki Kft. © Minden jog fenntartva!

Székhely:      1117. Budapest, Baranyai u. 31/c
Előzetes időpont egyeztetés szükséges!

Cégjegyzékszám: 01-09-178729
Adószám: 24716761-2-43

Email:            info[kukac]energetic.auricon.hu

Írjon nekünk!